În zilele de 16 și 17 martie 2024, va avea loc conferința, intitulată “Philosophy of memes”, se adresează atât studenților de la toate nivelurile de studiu, cât și cercetătorilor postdoctoranzi.
Evenimentul își propune să reunească studenți și cercetători interesați de filosofia minții, științele cogniției, pragmatică și semiotică, înțelegerea culturii memelor și a mecanismelor cognitive care stau la baza producerii și interpretării memelor.
Evenimentul se va desfășura în zilele amintite, în format mixt, vorbitorii putând alege să-și prezinte lucrările fie online, fie față în față, la sediul Facultății de Filosofie a Universității din București (Splaiul Independenței, nr. 204, sector 6).
Apelul este deschis studenților de la toate nivelurile de studiu. Organizatorii îi invită pe studenții interesați să contribuie cu rezumate de cercetare relevante pentru tematica evenimentului. Aceasta vizează istoria memelor, mecanismele și procesele cognitive, aspecte lingvistice și pragmatice, abordări semiotice,  aspecte sociale și politice ale memelor.
Rezumatele vor fi redactate în limba engleză şi nu trebuie să depășească 300 de cuvinte. Acestea vor fi transmise electronic, în format Word sau Pdf, la adresa de e-mail philosophyofmemesconference@gmail.com, cu subiectul abstract submission. Detaliile de identificare ale autorilor vor fi trimise în corpul / conținutul e-mailului.
Data-limită de transmitere a acestora este  18 februarie 2024. Programul final al conferinței va fi anunțat până la încheierea evaluării rezumatelor trimise, cel târziu 20 februarie 2024. Prezentările vor dura 20 minute, urmate de câte 10 minute de întrebări şi răspunsuri.
Conferința este realizată cu sprijinul studenților din domeniul științelor cogniției din cadrul Facultății  de Psihologie, Universitatea din București si cu sprijinul doctoranzilor Facultății de Filosofie, Universitatea din București.