Testimoniale

Spre deosebire de alte facultăţi, profesorii de aici nu se cred atotştiutori, îţi dau dreptul la opinie, iar studenţii sunt activi la seminarii. Interactivitatea şi stilul argumentativ primează în această instituţie. Facultatea oferă o arie variată de studiu, pentru că te poţi specializa şi în domeniul Studiilor Europene

Carmen Voicu, absolventă a promoţiei 2008 (în Adevărul, 24 septembrie 2010)

„Fără această facultate nu aş fi devenit omul care sunt astăzi. M-a ajutat să înţeleg de ce fac ceea ce fac şi de ce sunt aşa cum sunt.”

Diana Rizoiu (în Adevărul, 22 iunie 2010)

„Mă consider norocoasă de facultatea pe care am absolvit-o în România – anume Facultatea de Filosofie a Universității din București.”

„Pentru mine a fost un sprijin în evoluția mea ulterioară. În 2006 am plecat mică și temătoare in Statele Unite cu o bursa de studiu de un an. Eram în anul al treilea de filosofie, și până atunci mâncasem filosofie și logică pe pâine, ba chiar și puțină greacă veche. Am rămas absolut șocată când am descoperit, prin colegii mei de acolo, ce înseamnă la ei „major in philosophy”, mai ales într-un colegiu interdisciplinar, de arte liberale: 7-8 cursuri de filosofie, în 4 ani de școală, restul fiind din domenii ușor conexe, pe placul și pasiunea fiecăruia. Le-am spus calm că un absolvent de filosofie din Romania are în total 40 de cursuri de filosofie, unul și unul – și practic acestea au fost baza solidă de la care am plecat în evolutia mea în SUA din 2006, iar acum în Anglia. Spre surprinderea mea, ce am învățat în România a fost bun învățat și a constituit un punct de plecare foarte solid pentru ce aveam sa învăț în străinătate.”

Diana Constantinescu, doctorandă la University College London (blog.fundatiadinupatriciu.ro, iulie 2010)