Manifestarea va avea loc în format hibrid iar linkul zoom este
Join Zoom Meeting
Meeting ID: 895 7943 4032
Passcode: 781361

Luni, 20 noiembrie 2023, va avea loc la Facultatea de Filosofie a Universității din București prima ediție a unui atelier în colaborare între Academia Romană, Academia Poloneză de Științe, și Universitatea din București.

Atelierul, ce va beneficia de prelegeri invitate din partea lui Mircea Dumitru, profesor îndrăgit dar și vicepreședinte al Academiei Române, și a lui Marcin Milkowski, reputat cercetător afiliat Academiei din Varșovia.

Tematica este exploratorie, privind tendințe contemporane din analiza cauzalității, în special în privința relevanței sale pentru științele cogniției, dar și valorilor epistemice globale și aspectelor de design conceptual caracteristice modelării cauzale. Programul amănunțit, cât și centrele de cercetare ce sprijină organizarea evenimentului, sunt disponibile aici: https://philevents.org/event/show/116737

Remarcabil este și efortul organizatorului, dr. Richard David-Rus, de a aduna multiple centre de cercetare ale celor două Academii și ale Universității împreună, într-un dialog interdisciplinar susținut.

Vă așteptăm în Splaiul Independenței nr. 204 (și) pentru acest eveniment! Sălile în care acesta va avea loc (cuprinzând panel-ul de dimineață și cel de după-amiază) vor fi indicate prin marcaje scrise luni dimineața.