Vineri 24 noiembrie, în spațiul „Mircea Sântimbreanu”, editura a avut plăcerea să lanseze la Târgul de carte Gaudeamus volumul Idee și veșmânt, vol. 1. În cadrul lansării au vorbit conf. univ. dr. Bogdan Mincă, actorul și regizorul Alexandru Unguru și conf. univ. dr. Sebastian Grama (Facultatea de Filosofie a Universității din București), coordonatorul volumului; lansarea a fost moderată de Remus Tite, redactorul-șef al editurii.
Această carte conține atât texte prezentate la primele patru ediții ale colocviului interdisciplinar omonim – Idee și veșmânt –, organizat de asociația HESTUGMA, cât și texte elaborate, în preajma aceleiași constelații tematice, direct pentru tipar.
Veșmântul – pentru că o țesătură infinită conține toate răspunsurile, adică nu privilegiază niciunul – nu furnizează – niciodată pe față – închideri, soluții, dar impune logicii întrebarea, o modelează în egal de multe forme câte corpuri înveșmântate. Invitații au dezbătut rolul hainei, al veșmântului în filosofie, în istoria artei și în universul teatrului sau al scenografiei.
Dacă în arta premodernă și modernă, ideea de veșmânt este bine reprezentată, mult mai interesantă este legătura dintre filosofie sau actorie și haină. Volumul prezentat în cadrul lansării se face remarcat prin calitatea scriiturii, dar și prin valoarea academică a semnatarilor lucrării.