În data de 17 mai 2023 va avea loc conferința “The Evolutionary Origins of Speech Acts”, organizată la Facultatea de Filosofie a Universității din București. Programul evenimentului poate fi găsit aici https://philevents.org/event/show/109005. Organizatorii sunt studenți masteranzi în cadrul programului “Mind the Brain” (mai multe detalii despre program aici: https://filosofie.unibuc.ro/master-of-arts-in-cognitive-science-mind-the-brain/). Evenimentul este rezultatul practicii de specialitate desfășurate la CELFIS, Centrul de Logică, Filosofie şi Istorie a Științei din cadrul aceleiași facultăți. Mai multe evenimente recente ale centrului sunt descrise la pagina Facebook „Seminarul Departamentului de Filosofie Teoretica UniBuc” sau pe canalul YouTube „Filosofie Teoretica”.

Conferința se va desfășura ȋn limba engleză, ȋn regim mixt: unii vorbitori vor fi online, iar alții vor susține comunicările fizic (Splaiul Independenței 204, amf. Mircea Florian, et. 1). Accesibilitatea publicului virtual va fi asigurată permanent. Pentru a vă înscrie să participați ca public la conferință pe viu sau online, puteți trimite un mesaj electronic la adresa andrei.marasoiu@filosofie.unibuc.ro.

Profilul conferinței este internațional, cu participanți din US, Cehia, Germania, iar vorbitorul invitat, Mitchell Green, vine de la University of Connecticut și este un nume cunoscut în filosofia limbajului, metaetica evaluărilor morale, și psihologia originilor evolutive ale actelor de vorbire (inclusiv pragmatica comunicării preverbale, gestuale, sau actele de comunicare ce subîntind empatia). Mai multe detalii și publicații puteți găsi aici: https://philpeople.org/profiles/mitchell-green.

Mitchell Green va susține o prelegere invitată la cursul de an 2 Filosofia Limbajului, marți 16 mai orele 12-14 (Splaiul Independenței 204, amf. Florian) cu titlul  „Imagery, expression, and metaphor”, iar de la ora 16:00 va susține o prelegere invitată cu titlul “What might machines mean?”, în sala Consiliului de Administrație de la Rectoratul Universității, Şos. Panduri nr. 90.