Miercuri, 17 mai 2023, Facultatea de Filosofie organizează, prin CELFIS (Centrul pentru Logica, Filosofia și Istoria Științei), o conferință internațională hibrid intitulată “Originile evolutive ale actelor de vorbire”. Tematica este la intersecția dintre filosofia limbajului, lingvistică, etologie și psihologie cognitivă.

Evenimentul se va bucura de participarea unor invitați de marcă, precum Mitchell Green (University of Connecticut),  Bart Geurts (Radboud University, Nijmegen, ce va participa online) și Mircea Dumitru (Universitatea din București și Academia Română).

Pe lângă aceștia, tineri cercetători europeni și americani vor conferenția cu acest prilej. Enumerăm, din program, comunicările susținute de Krisztina Orbán (Tübingen University), Peter van Elswyk (Northwestern University), Ladislav Koreň, (University of Hradec Králové) și Fredrik Stjernberg (Linkoping University).

Pentru mai multe detalii: https://philevents.org/event/show/109005 sau la pagina FB “Seminarul Departamentului de Filosofie Teoretica UniBuc”.

Pentru cei ce participă față în față, conferința va avea loc în amfiteatrul “Mircea Florian”, etajul 1, la sediul Facultății de Filosofie, în Splaiul Independenței nr. 204, București 060024. Pentru detalii de conectare Zoom sau orice alte întrebări, nu ezitați să-l contactați pe andrei.marasoiu@filosofie.unibuc.ro