***

Organizatori: SANDWICH Gallery

Parteneri: F-Sides Cineclub, Romanian Mental Health Film Festival, Centrul Ceh

Adresă: Calea Plevnei nr. 137C (Atelierele Malmaison, etaj 2, camera 26)

Colegul nostru, Conf. univ. dr. Bogdan Mincă, va conferenția pe 30.09.2023 la Sandwich Library – After Hours!, având o prelegere cu titlul „M. Heidegger – Originea operei de artă. O interpretare”. În cadrul aceluiași ciclu de manifestări organizate de Sandwich Library – After Hours! vor mai conferenția foști studenți ai facultății noastre – Raluca Bujor, Remus Breazu și Ioan Suhov.

Programul complet al seminariilor poate fi accesat aici https://www.facebook.com/sandwichlibrary/posts/122107381346016876 

La Sandwich Library nu se face liniște, cel puțin nu în perioada 1 septembrie – 28 octombrie! Urmează o toamnă plină de seminare interactive, filme, poezie și chiar și niște dans, unde sunt așteptați toți cei interesați să afle mai multe despre filosofie, arta contemporană și nu numai!

Gândit ca o continuare firească a Sandwich Library, ciclul After Hours, parte a programului București acasă 2023 al ARCUB,  își propune să popularizeze spațiul bibliotecii prin inițierea unui dialog între invitații la workshop-uri și participanți, în jurul unor teme atinse de cărțile de pe rafturi. Ceea ce rezultă este o experiență nouă a sălii de lectură, unde e loc și de cărți, și de întrebări și, de ce nu, taclale.

Pe parcursul celor opt săptămâni, biblioteca va avea o funcție dublă. Pe de o parte, va fi, bineînțeles, un loc care pune cărți la dispoziția celor care îi trec pragul. Adică, deocamdată, în jur de 350 de titluri din domeniile artă, istoria artei, film, filosofie, studii critice și curatoriale, multe dintre ele greu de găsit în librării, care pot fi împrumutate gratuit, pe baza unui permis.

After Hours înseamnă însă că biblioteca va funcționa în paralel și ca spațiu de dezbatere și formare. Cei și cele interesate vor putea să stea de vorbă cu specialiști din câmpul cultural și universitar, în cadrul unor ateliere săptămânale, la care se adaugă un atelier special, cu componente de performance, dedicat poeziei. Invitații sunt Remus Breazu (profesor universitar), Raluca Bujor (cercetătoare), Bogdan Mincă (profesor universitar), Miruna Moraru (muzeografă), Victor Morozov (critic de film), Maria Persu și Irina Bobei (curatoare) și Ioan Suhov (cercetător). Împreună, aceștia vor acoperi un inventar bogat de teme și metadologii, din care toți cei prezenți vor putea pleca cu câte ceva, fie că vorbim despre informații și perspective noi sau pur și simplu despre chef de citit și discutat.

Nu în ultimul rând, Sandwich Library – After Hours aduce și un mini-festival de film. Desfășurat între 22 și 24 septembrie, în spațiul SANDWICH Gallery din incinta Combinatului Fondului Plastic (Strada Băiculești 29), acesta propune trei titluri pe subiecte care ar merita mai multă atenție în spațiul public al momentului: female gaze, sănătatea mintală și sentimentul de apartenență în interiorul comunității urbane. Proiecțiile sunt oferite F-Sides Cineclub, Romanian Mental Health Film Festival și Centrul Ceh, partenerii-invitați ai proiectului, și vor fi urmate, și ele, de discuții tematice.

Intrarea este liberă. Participarea la evenimente se va face pe baza înscrierii unui formular pus la dispoziție de către organizatori. Proiect co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, în cadrul Programului București acasă 2023.