Între 21 și 25 mai 2024 se desfășoară conferința „Playing in VR: Imagination, Affordances and Aesthetic Experience” și atelierul „Digital Art Practices and Theoretical Assessment”, ambele organizate de Universitatea din Antwerp, Belgia.
Tematica simpozionului este bazată pe aspectul relațional al jocului în Realitatea Virtuală, dar este variată, incepând cu întrebări legate de metafizică, până la domeniul experienței estetice.

Participanții sunt cercetători de pe cuprinsul UE, iar printre vorbitorii invitați se numără Shaun Gallagher (University of Memphis), Pawel Grabarczyk (University of Lodz), Amy Kind (Claremont McKenna College), Tom McClelland (Cambridge University), Nele Van de Mosselaer (Tilburg University).

Din partea Facultății de Filosofie a Universității din București va participa drd. Sandra Brânzaru, ce va susține o comunicare cu titlul “Playing with others in VR”. Mai multe detalii despre eveniment sunt disponibile la link-ul https://zrucinska.wixsite.com/playinginvr/organisation și https://philevents.org/event/show/118793