În perioada 5-7 aprilie Universitatea din București va organiza conferința “Social cognition in Virtual Reality”, realizată cu sprijinul studenților din domeniul științelor cogniției din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București și cu sprijinul doctoranzilor Facultății de Filosofie a UB.Evenimentul se va desfășura în regim hibrid, atât online, cât și la sediul Facultății de Filosofie a UB (Splaiul Independenței, nr. 204, sector 6).
Cu această ocazie, organizatorii lansează un apel la contribuții pentru studenții de la toate nivelurile de studiu, cât și pentru cercetătorii postdoctoranzi, interesați de filosofia minții, științele cogniției și psihologie. Temele principale sunt:
  • Antrenarea cogniției sociale în VR
  • Teoria minții în VR
  • Empatie și experiențe VR
  • Abordări 4E ale cogniției sociale în VR
  • Caracteristici intersubiective – interacțiunea cu agenți virtuali
Propunerile vor fi transmise electronic înainte de data de 30 martie 2024 la următoarea adresă: socialcognitioninvr@yahoo.com. Titlul mesajului trimis va fi „abstract submission”.
Programul conferinței va fi anunțat de îndată ce evaluarea va fi finalizată, cel târziu la data de 1 aprilie  2024. Prezentările vor dura 20 de minute, fiecare prelegere fiind urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri (Q&A) de circa 10 minute și cu o pauză între acestea de 5 minute.
Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite aici – https://philevents.org/event/show/120126