După anul universitar 2020-2021, în care întreaga comunitate academică – profesori, cercetători, studenți și personal administrativ – a făcut eforturi semnificative de adaptare, profesorul Marian Preda, rectorul Universității din București, invită studenții la un dialog despre felul în care pandemia și experiența cursurilor online au schimbat modalitățile de interacțiune și tehnicile de predare.

Nu în ultimul rând, discuția își propune să identifice cele mai bune măsuri de pregătire a viitorului an universitar, care se anunță provocator din punct de vedere al adaptării și al revenirii comunității academice în spațiile Universității.

Atât studenții reprezentanți în Senat și în Consiliile Facultăților, cât și studenții care nu au funcție de  reprezentare sunt invitați, în datele de 8 și 22 iunie 2021, la un dialog cu prof. univ. dr. Marian Preda. Discuțiile vor viza experiența studiului în timpul pandemiei și problemele cu care s-au confruntat studenții Universității din București în acest context.

Dezbaterile sunt gândite astfel: întâlnirile cu studenții reprezentanți în Senat și în Consiliile Facultăților au loc în fiecare dintre cele două zile menționate de la ora 13:00, iar întâlnirile cu studenții UB începând cu ora 15:30. În cadrul celor două evenimente, studenții vor putea împărtăși din experiențele personale, din provocările pe care le-au întâmpinat și vor putea susține un dialog activ cu rectorul Marian Preda.

Pentru discuțiile cu studenții reprezentanți, persoanele interesate sunt rugate să completeze acest formular, în timp ce ceilalți studenți UB sunt rugați să completeze acest formular.

Sursa: https://unibuc.ro/studentii-ub-provocati-la-dialog-de-rectorul-marian-preda/