Universitatea din București lansează un apel la solidaritate adresat tuturor membrilor comunității care pot dona sânge în cadrul proiectului umanitar „Donează sânge! Fii erou!”.

Campania, derulată în perioada 1 – 5 aprilie 2024 de către Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB)are ca scop mobilizarea unui număr cât mai mare de donatori pentru a combate deficitul major de sânge cu care se confruntă spitalele din România.

Programarea, obligatorie pentru a garanta locul la donarea de sânge, se va face prin aplicația Donorium, care poate fi descărcată gratuit pe orice dispozitiv digital.

Campania de donare de sânge se desfășoară în perioada menționată, atât în Holul de Onoare al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București (Bulevardul Eroii Sanitari, nr. 8, sector 5, în intervalul orar 08:00-12:30), cât și la sediul Centrului de Transfuzie Sanguină București (Strada Constantin Caraș, nr. 2, sector 1, în intervalul orar 07:30-13:30).

„Încă de când suntem mici auzim de super-eroii din povești care salvează viața atâtor oameni aflați în pericol. Deși lumea basmelor pare una utopică, asta nu ne împiedică din a încerca să devenim zilnic niște oameni mai buni. În ediția din această primăvară, te așteptăm să fii chiar tu eroul poveștii noastre și să ajuți la scrierea unui final mai fericit pentru cei din jur. Masca și capa sunt opționale, dar dorința de a face bine e obligatorie!  Donarea de sânge este procesul ce ajută la realizarea operațiilor, îndepărtarea complicațiilor unor boli și aducerea unui zâmbet pe buzele oamenilor”, este mesajul transmis de organizatori.

Studenții Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, membri ai SSMB, împreună cu personalul medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină București, își vor uni forțele pentru a crea un mediu cât mai plăcut pentru donatori și pentru a facilita procesul donării.

SSMB este o organizație studențească, independentă, non-politică și non-guvernamentală ce reprezintă studenții mediciniști bucureșteni. Înființată la data de 13 ianuarie 1875, la șase ani de la întemeierea Facultății de Medicină din București, este oficial recunoscută ca atare de către autoritățile guvernamentale locale, regionale și centrale, precum și de alte organizații și instituții naționale și internaționale.

Mai multe informații despre campania de donare de sânge „Donează sânge! Fii erou!” pot fi consultate aici.

Sursa: https://unibuc.ro/ub-apel-pentru-donarea-de-sange-in-cadrul-campaniei-doneaza-sange-fii-erou-derulata-de-societatea-studentilor-in-medicina-din-bucuresti-ssmb/