În perioada 3-4 noiembrie 2022 a avut loc la sediul UNESCO Paris Conferința de aniversare a 30 de ani de la lansarea programului UNITWIN/Catedre UNESCO, eveniment la care au participat delegați din peste 100 țări, de pe 5 continente.

La reuniune, din partea Universității din București au participat prof. univ. dr. Viorel Vizureanu, decanul Facultății de Filosofie, și Lilian Ciachir, coordonatorul Catedrei UNESCO pentru Interculturalitate, Bună Guvernanță și Dezvoltare Durabilă. În prezent, Programul UNITWIN/Catedre UNESCO reprezintă cea mai vastă rețea internațională de relaționare culturală și academică. Aceasta comportă peste 850 de catedre UNESCO în 117 țări.

Catedra UNESCO pentru Interculturalitate, Bună Guvernanță și Dezvoltare Durabilă, găzduită de Universitatea din București la Facultatea de Filosofie, este una dintre cele 7 Catedre UNESCO active pe teritoriul României, creată în anul 1999, urmare acordului semnat de regretatul profesor Ioan Mihăilescu, rector al Universității din București în perioada 1996-2005, și de Kōichirō Matsuura, directorul general al UNESCO Paris.

Începând din anul 2002, Catedra UNESCO găzduită de Facultatea de Filosofie organizează trei programe de master interdisciplinare cu predare în limba engleză:
Communication and Intercultural Studies (CIS), Intercultural Management (IM) și
Business Administration (MBA).

Aceste programe de master sunt organizate în parteneriat cu prestigioase instituții academice europene, precum Université de Fribourg (CH), Université de Genève (CH), Università di Corsica Pasquale Paoli (F), Université de Bourgogne (F), Universität Hamburg (D), Technische Universität Dortmund (D), Universität Regensburg (D), Universität Siegen (D) și Burgundy School of Business (F).