Facultatea de Filosofie | Apariții editoriale si mass-media

Profesori de la Facultatea de Filosofie publică în revista de prestigiu Science and Engineering Ethics

A apărut în Science and Engineering Ethics un articol la care colegii noștri de la Centrul de cercetare în etică aplicată, Cristina Voinea, Emilian Mihailov și Constantin Vică, au lucrat alături de Julian Savulescu, Uehiro Professor of Practical Ethics la University of Oxford.

Socrate în blugi sau filosofia povestită adolescenților

„E foarte ușor să te lași purtat de emoții sau de instinctele primare și să uiți de tine și de ceilalți în astfel de momente. Filosofia te silește cumva să o apuci pe drumul invers, să te uiți mai îndeaproape la tine, să-i privești pe ceilalți căutând ceea ce te aseamănă cu ei, nu ceea ce te separă. Pe acest traseu putem ajunge la înțelegere și compasiune, la sprijin și îngăduință”

Lansări de carte în cadrul Târgului internațional de carte GAUDEAMUS-București 2019

În cadrul Târgului internațional de carte GAUDEAMUS-București 2019 profesori ai facultății noastre își vor lansa volumele de literatură de specialitate sau romane de ficțiune

Izvoare de filosofie, Ediția din 10 aprilie: De la contemplare la terapie. Filosofia și maladiile spiritului contemporan

Încă din Antichitate s-a vorbit despre faptul că maladiile corpului își au originea ultimă și factorul de progresie în anumite maladii ale spiritului. De la Iliada lui Homer, până la dialogul Phaidon scris de Platon, se vorbește despre influența reciprocă a corpului și sufletului, influență care face ca nici o boală să nu fie pur fizică sau pur spirituală. Mai mult decât atât, în satira a 10-a, poetul roman Juvenal spune că ar trebui să ne rugăm la o minte sănătoasă într-un corp sănătos, căci singura cale către o viață liniștită este prin virtute.

Etica aplicată salvează minţi. Centrul universitar unde se dezbat public problemele societăţii

Dilema veche la Timpul prezent – Îndoiala

Joi, 16 ianuarie 2020, începând cu ora 18.30, Iaromira Popovici, redactor la “Dilema veche“, și Dana Jalobeanu, profesor la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti sunt invitatele Adelei Greceanu la Radio România Cultural unde vor vorbi despre îndoială şi certitudine în lumea de azi.