În perioada 23 – 24 martie 2024, Universitatea din București va organiza conferința “Theory of mind and recursion”, realizată cu sprijinul studenților din domeniul științelor cogniției din cadrul Facultății de Psihologie și Științele Educației a Universității din București și cu sprijinul doctoranzilor Facultății de Filosofie a UB.

Evenimentul se va desfășura în regim hibrid, atât online, cât și la sediul Facultății de Filosofie a UB (Splaiul Independenței, nr. 204, sector 6).

Cu această ocazie, organizatorii lansează un apel la contribuții pentru studenții de la toate nivelurile de studiu, cât și pentru cercetătorii postdoctoranzi, interesați de filosofia minții, științele cogniției și psihologie. Scopul conferinței este de a oferi oportunitatea studenților și cercetătorilor de a aduce contribuții care să sporească înțelegerea fenomenului de mindreading, de a explora rolul recursivității în teoria minții, dar și recursivitatea lingvistică în contextul tulburării de spectru autist (tulburare adesea asociată cu dificultăți în a trece testele de teorie a minții – False Belief tasks).Aceștia sunt invitați să contribuie cu rezumate de cercetare relevante pentru tematica evenimentului.

  • Recursivitatea lingvistică și testele de teorie a minții (second order false belief tasks)
  • Legătura dintre recursivitate, teoria minții și mental time travel (capacitatea de a explora gânduri din trecut, prezent și de a proiecta diverse scenarii în viitor)
  • Alternative la teoria minții, narațiuni vizuale și recursivitate

Propunerile vor fi transmise electronic înainte de data de 15 martie 2024 la adresa de e-mail tomandrecursion@gmail.com.

 Titlul mesajului trimis va fi „abstract submission”.

Profesori invitați:

  • Inês Hipólito (Macquarie University)
  • Torben Braüner (Roskilde University)
  • Alexandru Nicolae (University of Bucharest)
  • Codruța Hainic (Babeș-Bolyai University)

Programul conferinței va fi anunțat de îndată ce evaluarea va fi finalizată, cel târziu la data de 17 martie  2024. Prezentările vor dura 20 de minute, fiecare prelegere fiind urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri (Q&A) de circa 10 minute și cu o pauză între acestea de 5 minute.

 

Mai multe detalii despre eveniment pot fi găsite aici –  https://philevents.org/event/show/119858