Luni, 20 mai, ora 9:

  • Deschiderea conferinței. Scurt mesaj din partea organizatorilor

Luni, 20 mai, ora 10:

  • Paul Athes (Facultatea de Istorie și Filosofie, Universitatea Babeș-Bolyai) – Fake news, post adevăr și teoria conspirației în filosofie și în lumea contemporană

Marți, 21 mai, ora 10:

  • Elena Roșu (Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București) – Unraveling Temporal Knots: Non-linear Causality in the Mental Domain

Miercuri, 22 mai, ora 10:

  • Silviu Craiovan (Facultatea de filosofie, Universitatea din București) – Legitimitatea artei non-figurative ca formă de expresie

Joi, 23 mai, ora 10:

  • Stancu Daniel-Cristian (Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București) – Do Digital Communities Extend the Mind into the Web?

Vineri, 24 mai, ora 10:

  • Închiderea conferinței.

 

 „Locul virtual” de desfășurare al conferinței este Jurnalul Departamentului de Filosofie Teoretică (aflat la adresa: http://filosofieteoretica.wordpress.com). În cazul fiecărei prezentări, discuțiile online au loc în ziua în care are loc prezentarea.

Conferința este dedicată studenților la licență și masteranzilor care fac studii de filosofie. Prezentările pot aborda teme de ontologie, metafizică, epistemologie, filosofia limbajului, filosofia minții, filosofia științei și a tehnologiei, filosofia logicii, filosofia religiei, filosofia acțiunii, etică teoretică ș.a. Sunt încurajate atât abordările specifice tradiției filosofiei analitice, cât și cele care se încadrează în tradiția fenomenologică.

A șaptea ediție a CNOFTS va avea loc în perioada 20-25 mai, având ca „loc virtual” de desfășurare Jurnalul Departamentului de Filosofie Teoretică (aflat la adresa: http://filosofieteoretica.wordpress.com).

Cel mult 3 prezentări asincrone (sub forma unor înregistrări video de maxim 20 de minute sau a unor texte de maxim 5 pagini) vor fi publicate în fiecare zi de conferință, autorii fiind rugați să răspundă la întrebările puse în comentarii în ziua respectivă (la începutul zilei următoare secțiunea de comentarii a prezentărilor din ziua precedentă va fi închisă).

Dacă doriți să participați, vă rugăm să ne trimiteți până pe 20 aprilie un scurt rezumat (de cel mult o pagină) al prezentării pe care vă propuneți să o realizați, la adresa: filosofieteoretica[at]gmail.com.

O selecție va fi realizată de către profesorii din Departamentul de Filosofie Teoretică al Facultății de Filosofie, Universitatea din București, urmând ca programul conferinței să fie anunțat până pe 30 aprilie.

Participanții vor fi rugați să ne trimită prezentările cu două zile înainte de publicarea acestora, potrivit programului conferinței.