Constantin Vică vorbește despre civilizația digitală în care trăim, un ocean de informație care ne reduce la simple date: „Ne entuziasmăm de imaginile retușate prin filtre pe social media. Au luat locul omului viu. Aruncăm nectarul din borcanul vieții și lingem în extaz sau din plictis eticheta.”

Constantin Vică este doctor în filosofie al Universității din București, cu o teză de filosofie practică în domeniul internetului și al tehnologiei web. Este cercetător afiliat Centrului de Cercetare în Etică Aplicată și, de asemenea, director adjunct și editor online al acestuia.

Anul trecut a publicat cartea „Civilizație algoritmică și viața în lumea digitală.” Este conferențiar universitar, la departamentul Filosofie practică și Istoria filosofiei, al Facultății de Filosofie de la Universitatea din București.

Cum arată oceanul de date și informație în care suntem prinși și cum înotăm în el? Și omul înoată, dar și oceanul înoată prin om, spune Constantin Vică:

„E această dualitate de care nu mai avem cum să scăpăm, stratul format din datele care ne reprezintă, activitățile noastre. În această îmbrăcăminte digitală ne ducem existențele. Trăim o permanentă conectare în rețea.”

Continuarea este disponibilă aici https://romania.europalibera.org/a/constantin-vica-internet-social-media-digital-algoritmi-metaverse-universitatea-bucuresti/32940079.html