Asociția PHILOS

Philos a luat naștere în ianuarie 2010, din dorința a trei studente de a lupta pentru drepturile studenților și de a îmbunătăți lucrurile în facultate, ceea ce a dus la conturarea unei asociaţii studenţeşti, apolitică și nonprofit.

Misiunea Asociaţiei Philos este de a reprezenta drepturile şi nevoile studenților din Facultatea de Filosofie, într-o manieră legitimă, fermă și transparentă. Deși scopul nostru este axat pe reprezentare, proiectele pe care le-am realizat fac parte dintr-o arie mult mai largă, incluzând proiecte educaționale, culturale sau sociale. Organizăm activități diverse, de la sesiuni de comunicări științifice, traininguri, workshopuri, până la a căuta locuri de practică pentru studenţi, dar cum trebuie să ne și distrăm, ne mai ocupăm şi de balul bobocilor, petreceri umanitare sau festivaluri studențești.

Reprezentăm studenţii atât în cadrul Consiliului Facultății de Filosofie, cât și în Senatul Universității din București. Suntem membrii ASUB (Asociația Studenților din Universitatea București), dar și ANOSR (Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România), realizând astfel o reprezentare a studenților noștri inclusiv la nivel național.

PRINCIPII ȘI VALORI PHILOS:

Perseverență – suntem tenaci, nu renunţăm niciodată la obiectivele pe care ni le-am stabilit, chiar dacă nu este întotdeauna uşor.

Hotărâre – nu ne lăsăm influenţaţi, dăm dovadă de transparenţă şi suntem fermi în deciziile pe care le luăm.

Iniţiativă – pentru că activităţile desfăşurate de Philos vin din dorinţa tinerilor de a face ceva nou, inedit, dar şi pentru că suntem primii care se implică în lupta pentru drepturile tale.

Libertate – credem în libertatea de exprimare cu tărie şi nu ne temem să luptăm pentru scopul nostru, şi anume reprezentarea studenţilor din Facultatea de Filosofie.

Organizare – pentru că avem deja experienţă în organizarea diferitelor proiecte şi continuăm să le îmbunătăţim mereu, mai ales că la început eram ca nişte mici bufniţe aiurite.

Seriozitate – pentru că organizăm proiecte ce au ca scop conştientizarea de către studenţi a problemelor sociale şi educaţionale şi găsirea de soluţii viabile pentru acestea.

Site-ul Asociației PHILOS https://philosub.wordpress.com/

Pentru a deveni membru în Asociația PHILOS completează următorul formular https://goo.gl/AC75pM