
Facultatea de Filosofie a Universității din București (prin Departamentul său de Filosofie Teoretică şi Centrul de Logică, Filosofie şi Istorie a Științei), în parteneriat cu Institutul de Cercetări al Universității din București, Secția Științe Umaniste, au plăcerea de a vă invita să asistați la conferința “Kuhn 100”.
Evenimentul aniversează 100 de ani de la nașterea cunoscutului istoric al științei, Thomas S. Kuhn, cât şi 60 de ani de la apariția primei ediții a cărții sale, The Structure of Scientific Revolutions (University of Chicago Press, 1962).
Programat pentru 18-19 noiembrie 2022, evenimentul este organizat ȋn regim mixt: vorbitorii pot alege dacă doresc să-şi susțină comunicările pe viu sau virtual. Toate comunicările vor fi disponibile publicului virtual, dar vom reveni cu câteva secțiuni şi la comunicările clasice, susținute pe viu (faţă în faţă).
Au răspuns deja afirmativ invitațiilor să susțină comunicări profesorii Mircea Flonta, Ilie Pârvu, Dana Jalobeanu, Constantin Stoenescu, Mihnea Dobre (din partea Universității din București), dar şi Theodore Arabatzis (National and Kapodistrian University of Athens), Hanne Andersen (Copenhaga), Alexander Bird (Cambridge), Lydia Patton (Virginia Tech) şi Hasok Chang (Cambridge).
Apel la contribuții
Dacă doriți să susțineți o comunicare în cadrul conferinței, puteţi trimite, înainte de 15 august la miezul nopții, un mesaj la adresa kuhn100@filosofie.unibuc.ro purtând titlul „abstract submission”.
Rezumatul trebuie inclus ca anexă .pdf sau .docx la mesajul trimis, şi trebuie să aibă mai puțin de 300 de cuvinte (inclusive bibliografia minimală). Datele Dvs. personale (nume, afiliere, email, opțiunea Dvs. pentru a susține comunicarea pe viu sau virtual) ar trebui incluse în corpul mesajului Dvs. Vă rugăm să păstrați anonime metadatele fișierului anexat, cât şi titlul şi rezumatul trimise prin acesta, pentru a asigura recenzarea anonimă.
Dacă aveți orice întrebări, nu ezitați să ne contactați la adresa kuhn100@filosofie.unibuc.ro. Aceasta va fi verificată săptămânal. Programul conferinței va fi, probabil, anunțat în prima săptămână a lunii septembrie.
*
Mai multe detalii vor fi disponibile prin anunțul de pe pagina Facebook a seminarului de cercetare CELFIS: https://www.facebook.com/Seminarul-Departamentului-de-Filosofie-Teoretica-UniBuc-285279685738329 sau pe platforma PhilEvents: https://philevents.org/event/show/101622
Ne puteți contacta la adresa kuhn100@filosofie.unibuc.ro înainte de 15 noiembrie pentru a vă semnala intenția de a asista la conferință şi pentru a primi detaliile de conectare online şi de desfășurare fizică a evenimentului.
Între timp, vă dorim vacanţă frumoasă şi liniștită!