O delegație a Facultății de Filosofie a Universității din București, alcătuită din conf. univ. dr. Cristian Iftode, director al Departamentului de Filosofie Practică și Istoria Filosofiei, și lect. univ. dr. Laurențiu Gheorghe, a avut o întrevedere cu rectorul Universității de Stat din Moldova, conf. univ. dr. Igor Șarov. La întâlnire au mai participat, în calitate de reprezentanți ai Facultății de Istorie și Filosofie a USM, conf. univ. dr. Dumitru Dodul, director al Departamentului de Filosofie și Antropologie și lect. univ. Alexandru Lupușor.

În cadrul discuției, au fost abordate atât proiectele de colaborare dintre cele două instituții aflate deja în desfășurare, cât și cele care urmează a fi demarate.

O atenție deosebită a fost acordată măsurilor de consolidare și de diversificare a activităților în cadrul programului de master cu diplomă dublă Istoria și circulația ideilor filosofice (Universitatea din București) și Filosofii contemporane (Universitatea de Stat din Moldova).

Participanții la discuții au subliniat importanța transferului de experiență și bune practici în instruirea specialiștilor în domeniul filosofiei și oportunitatea participării și dezvoltării în comun a unor proiecte desfășurate la nivelul Uniunii Europene. De asemenea, au fost identificate o serie de aspecte ale cooperării care, transpuse în obiective și acțiuni concrete, au scopul de a contribui la implementarea agendei comune.

Vizita face parte dintr-o serie de întâlniri periodice menite să contribuie la întărirea legăturilor dintre Universitatea din București și Universitatea de Stat din Moldova. Astfel, în perioada 29-30 iunie 2021, o delegație a Universității din București a realizat o vizită oficială la Universitatea de Stat din Moldova. Întrevederea a venit în continuarea unei îndelungate tradiții de colaborare între cele două instituții de învățământ și ca răspuns la vizita pe care rectorul Universității de Stat din Moldova, prof. univ. dr. Igor Şarov, a făcut-o la Universitatea din București în perioada 27-29 ianuarie 2021

Sursa: https://unibuc.ro/o-delegatie-a-facultatii-de-filosofie-a-universitatii-din-bucuresti-intrevedere-cu-rectorul-universitatii-de-stat-din-moldova-conf-univ-dr-igor-sarov/