Universitatea din București lansează, în cadrul seriei de evenimente organizate cu ocazia Local CIVIS Days 2021, concursul „Jurnal de student CIVIS”, concurs dedicat promovării experiențelor studențești din proiectele și mobilitățile CIVIS.

Astfel, studenții care au participat la mobilități CIVIS sau la proiecte/activități organizate de CIVIS se pot înscrie cu unul dintre următoarele produse:

  • un text de maximum 3 pagini (format Word sau PDF)
  • un album foto sau o fotografie care să conțină și explicații foto de maximum o pagină (format JPEG sau PNG pentru fotografie și Word sau PDF pentru explicație foto)
  • un video de maximum 1 minut care să descrie experiența CIVIS (format MP4)

Materialele se vor trimite la adresa de e-mail localcivisdays@unibuc.ro până cel târziu vineri, 26 noiembrie 2021. Ulterior, acestea vor fi publicate pe pagina de Facebook a Universității din București, unde pot fi votate până pe 9 decembrie 2021.

Ceremonia de premiere a celor mai apreciate materiale despre viața de #studentCIVIS va avea loc vineri, 10 decembrie 2021, începând cu ora 13:00.

Alături de hackathon-ul CIVISthon UB și de jocul Ce știm despre CIVIS?concursul Jurnal de student CIVIS face parte din seria de evenimente organizate de UB în cadrul Local CIVIS Days 2021.

CIVISthon UB este un concurs de proiecte în care studenții facultăților UB sunt invitați să înscrie inițiative care să aibă în vedere implicarea socială și să fie orientate în direcția identificării și furnizării de soluții în domeniile principale de interes ale consorțiului, iar jocul de cultură generală adresat comunității universitare „Ce știm despre CIVIS” va provoca membrii comunității UB să răspundă unor întrebări cu privire la evoluția CIVIS și se va derula online, pe platforma Kahoot. Despre cele două evenimente puteți citi mai multe informații aici.

Universitatea Civică Europeană CIVIS este o alianță academică europeană ce reunește nouă dintre cele mai importante și reputate universități din Europa: Aix-Marseille Université (Franța), National and Kapodistrian University of Athens (Grecia), Universitatea din București (România), Université Libre de Bruxelles (Belgia), Universidad Autónoma de Madrid (Spania), Sapienza Università di Roma (Italia), Stockholm University (Suedia), Eberhard Karls Universität Tübingen (Germania) și University of Glasgow (Marea Britanie). Acestora li se va alătura, odată ce primește aprobarea deplină din partea Comisiei Europene, și Universitatea Paris Lodron din Salzburg. Selectată de Comisia Europeană între cele 17 universități-pilot europene, CIVIS aduce laolaltă o comunitate cu peste 450.000 studenți și 65.000 de angajați, dintre care 30.000 sunt cadre didactice și cercetători.

Mai multe informații despre CIVIS pot fi accesate atât pe site-ul oficial, www.civis.eu, cât și pe pagina dedicată de pe site-ul Universității din București, disponibilă aici.