UNIHUB anunță o nouă ediție a programului de mentorat și consultanță pentru aspiranții la statutul de  antreprenor. Programul UNIHUB urmărește să conecteze studenții care aspiră la a avea propria afacere (sau care au demarat deja o inițiativă personală) cu membri ai comunității de afaceri, cu profesori și specialiști din mediul de afaceri, care au acumulat experiență profesională în acest domeniu.

Programul își propune să desfășoare activități de mentorat, dar și consultanță la nivelul Societății Antreprenoriale Studențești, implicând studenți din toate facultățile Universității din București, contribuind astfel la dezvoltarea competențelor antreprenoriale ale acestora și acordând atât sprijin celor care doresc  să își deschidă o afacere, cât și servicii de consultanță ( pe o perioada limitată) celor care au deja un business propriu.

Programul de mentorat și consultanță vizează:

  • Schimbul de idei și bune practici cu specialiști și antreprenori;
  • Sprijin în formularea obiectivelor viitoarei afaceri și pașilor de urmat în scrierea unui plan de afaceri;
  • Sprijin pentru identificarea de soluții proprii la provocările cu care se confruntă în demararea sau gestionarea unei afaceri;
  • Dezvoltarea competențelor antreprenoriale;
  • Dezvoltarea abilităților de vânzare, prezentare și leadership.

Cum se desfășoară?

Programul de mentorat și consultanță se poate desfășura fie unu-la-unu (un mentor/consultant la un student) sau cu o echipă de studenți (un mentor pentru un grup mai mic de studenți).

Studenții interesați se pot înscrie pe email pana la data de 1 septembrie 2021 (camelia.cojocaru@faa.unibuc.ro) Studenții pot vedea pe site-ul UNIHUB (http://hub.unibuc.ro/) profilele mentorilor/consultanților și pot alege o persoană cu care să lucreze. La finalul perioadei de inscriere, studenții și mentorii se vor cunoaște și vor fi selectați studenții potriviți fiecărui mentor, în funcție de interesele și planurile fiecărui student.

Programul de mentorat constă în:

  • întâlnire inițială – în acest moment vor fi agreate obiectivele sesiunilor de mentorat, în funcție de nevoile studenților;
  • sesiuni de lucru – discuţii despre ideile de afaceri, întocmirea unui plan de afaceri, preocupările privind provocările unui antreprenor;
  • sesiune de finalizare a programului – concluzii și recomandări pentru studenți.

Programul de mentorat și consultanță va dura pana la data de 15 decembrie 2021.

Programul se desfășoară în cadrul proiectului CNFIS-FDI-2021-0375, domeniul 4: sustinerea activitatilor societatilor antreprenoriale studentesti (SAS) din cadrul universitatilor.