Ziua Internațională a Filosofiei – 19 noiembrie 2020

 Cum organizez un atelier de filosofie pentru copii la clasa mea?

conferință online susținută de lector univ. dr. Marin Bălan

joi, 19 noiembrie, ora 20.00

 În fiecare an, în a treia zi de joi a lunii noiembrie se sărbătorește Ziua Internațională a Filosofiei. Până anul trecut, Centrul de Formare în Filosofie organiza, cu această ocazie, ateliere de filosofie pentru copii în diferite școli din București. Anul acesta, școlile fiind închise, Facultatea de filosofie a Universității din București, prin Centrul de Formare în Filosofie, propune o conferință online (prin Google Meet), susținută de lector univ. dr. Marin Bălan, la care sunt invitați să participe profesori pentru învățământul pre-școlar și învățământul primar.

Conferința, intitulată „Cum organizez un atelier de filosofie pentru copii la clasa mea?”, este structurată în jurul a trei probleme: descrierea unui atelier de filosofie pentru copii; transformarea clasei de elevi în comunitate de cercetare filosofică; profesorul ca facilitator.

Ideea acestei conferințe s-a conturat la sfârșitul cursurilor de Etică și integritate academică susținute de lector univ. dr. Marin Bălan pentru studenții de la masterele de Științele Educației (Facultatea de Psihologie și Științele Educației), mulți dintre studenți fiind și profesori pentru învățământul pre-școlar și învățământul primar. Conferința le este dedicată lor, în primul rând.

Se pot înscrie, însă, în limita locurilor disponibile, și alți profesori pentru învățământul preșcolar și învățământul primar.

Număr total de locuri: 100

Număr de locuri ocupate de studenții de la masterele de Științele Educației: 60

Data până la care se pot solicita înscrieri: 16.11.2020

Ce trebuie să conțină cererea ce înscriere?

  • Nume și prenume
  • Unitatea școlară (școala/grădinița) unde solicitantul este afiliat
  • Contul de e-mail oficial al unității școlare unde este încadrat (titular sau suplinitor)

 

Persoană de contact:

lector univ. dr. Marin Bălan

marin.balan@filosofie.unibuc.ro