În vederea prevenirii contaminării cu noul coronavirus SARS CoV-2, Sala de lectură a Bibliotecii de Filosofie va funcţiona în regim de împrumut la domiciliu, după următorul program:

  • LUNI – JOI: 8,30 -15,30
  • VINERI: 8,30 – 12,30
  • SÂMBĂTĂ, DUMINICĂ: ÎNCHIS

Principalii beneficiari vor fi studenţii, masteranzii, doctoranzii, cadrele didactice şi cercetătorii de la Facultatea de Filosofie, care deţin un permis de bibliotecă valabil pentru anul universitar în curs.  

Împrumutul de publicații din sala de lectură și restituirea publicațiilor împrumutate se vor face exclusiv în baza unei comenzi online prealabile. Utilizatorii vor transmite un email la adresa: lectura.filosofie@gmail.com, în care vor preciza dacă doresc să împrumute anumite titluri sau să restituie publicațiile împrumutate.

Catalogul bibliotecii poate fi consultat aici: http://193.231.9.12/Alice/find.php 

Se pot împrumuta maxim 2 titluri simultan, pentru o perioadă de 7 zile, fără posibilitatea de prelungire a termenului de împrumut.

Cererile de împrumut efectuate de luni până vineri, până la ora 12, vor putea fi onorate în ziua lucrătoare următoare, dacă bibliotecarul de la sala de lectură vă va confirma prin email că titlurile solicitate sunt disponibile şi pot fi împrumutate.

Un email de confirmare va fi trimis și utilizatorilor care doresc să restituie publicații. La fel, aceștia vor fi invitați la sediul bibliotecii în ziua următoare trimiterii solicitării, pe bază de programare. Cărțile restituite vor fi plasate automat în carantină.  

Atenţie! Se vor percepe taxe pentru nerestituirea la termen a publicațiilor împrumutate (1 leu/zi/vol.). După a treia abatere, se suspendă dreptul de împrumut de la sala de lectură.  

Relaţiile cu publicul se vor desfăşura în deplină concordanţă cu respectarea normelor preventive în vigoare – limitarea numărului de persoane în spaţiul de acces în bibliotecă, purtarea măştii de protecţie, îndeplinirea cerinţei de distanţare socială.