În dimineața zilei de 18 aprilie 2020 a plecat dintre noi academicianul Alexandru Boboc, personalitate de marcă a filosofiei din România.

Născut în 1930 în comuna Dumbrava, Mehedinți (împlinise pe 20 februarie venerabila vârstă de 90 de ani), a absolvit Facultatea de Filosofie, Universitatea din București în 1957. Întreaga carieră pedagogică de peste șase decenii a profesorului Alexandru Boboc a fost legată strâns de instituția noastră, domnia sa parcurgând la Catedra de Istorie a Filosofiei, imediat după absolvire, toate treptele recunoașterii universitare (asistent, lector, conferențiar, profesor din 1972). În toată această perioadă a îndrumat cu talent și generozitate, științifică și umană, mii de studenți și doctoranzi ai Facultății de Filosofie. Specialist cu o vastă cultură clasică în domeniul istoriei filosofiei, îndeosebi al filosofiei moderne și contemporane, a semnat un număr impresionant de volume (peste 40), precum și sute de articole și studii. A fost un traducător neobosit din operele marilor filosofi moderni și contemporani (Descartes, Leibniz, Rousseau, Kant, Hegel, Schopenhauer, Nietzsche, Dilthey, Scheler, Cassirer, Husserl, Hartmann, Carnap, Heidegger, Gadamer etc.). Mai multe amănunte despre prodigioasa sa activitate se pot găsi la adresa: http://filosofie.unibuc.ro/alexandru-boboc/

Pentru toată contribuția de excepție pe care a avut-o la dezvoltarea unui învățământ filosofic de calitate, pentru tot devotamentul său pedagogic plin de energie dar și de discreție, îi mulțumim la acest ceas de despărțire și îi vom păstra recunoștință vie.

Transmitem pe această cale sincere condoleanțe familiei.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!