Miercuri, 20 martie 2019, filosoful Sorin Costreie și psihologul Dragoș Iliescu te invită la un dialog despre gândire critică și inteligență emoțională în raport cu informațiile care ne distorsionează realitatea.

Într-o societate unde accesul la informație este foarte facil, iar informațiile îmbracă diferite forme, se deformează și circulă cu o viteză amețitoare, cu siguranță te-ai întrebat care este de fapt realitatea sau adevărul din spatele scenei.

Ce sunt știrile false? Cum se deformează informația și cum se propagă ea? Cum procesăm noi aceste informații din punct de vedere rațional și emoțional și cum ne afectează ele? Oare cum decidem ce este adevărat sau fals? Cum identificăm informațiile care distorsionează adevărul și ce facem cu ele?

Dacă vrei să afli răspunsul la întrebările de mai sus, te așteptăm miercuri, 20 martie 2019, în Aula Magna a Universității din București începând cu ora 18.00.

Evenimentul este dedicat atât specialiștilor, cât și publicului larg, iar accesul la eveniment este gratuit. Persoanele interesate sunt rugate să își rezerve locul completând următorul formular.

Sorin Costreie, doctor în filosofie, este prorector al Universității din București și conferenţiar la Departamentul de Filosofie Teoreticӑ din cadrul Facultății de Filosofie a UB. Specializat în filosofia limbajului, filosofia matematicii şi logică filosofică, a desfăşurat activităţi de cercetare de lungă durată în Italia, Germania, Spania, SUA şi Canada, iar interesele sale de cercetare se îndreaptă către logică, filosofia științei, metafizică, epistemiologie, gândire critică și istoria filosofiei.

Dragoș Iliescu este un proeminent specialist recunoscut în psihologie aplicată, cu precădere în evaluarea psihologică și comportamentală, psihologia muncii, organizațională și psihologia consumatorului, cu o solidă activitate academică, o bogată experiență practică și cu o largă recunoaștere în comunitatea internațională de specialitate.

Sursa: unibuc.ro