În ziua de marţi, 6 noiembrie, de la orele 18.00, în Sala Mare a Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, sector 1, 011824, Bucuresti, România),  va avea loc dezbaterea Valori Morale în Anul Centenarului. Discuţia va fi un dialog între următoarele personalităţi universitare din domeniul filosofiei:
  • Prof. Univ. Dr. Mircea Dumitru (Rector al Universităţii din Bucureşti)
  • Prof. Univ. Dr. Valentin Mureșan (Facultatea de filosofie, UB)
  • Prof. Univ. Dr. Viorel Vizureanu (Facultatea de filosofie, UB)
  • Conf. Univ. Dr. Cristian Iftode (Facultatea de filosofie, UB)
  • Lect. Univ. Dr. Emilian Mihailov (Director executiv al Centrului de Cercetare în Etică Aplicată, Facultatea de filosofie, UB)

Evenimentul, organizat în parteneriat cu Universitatea din Bucureşti, prin Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, poartă subtitlul „Spații diverse, valori unitare – progres moral și unitate culturală”. În acest fel, dezbaterea de la ICR constituie un excelent prilej de reflecţie asupra progresului şi a valorilor morale care au marcat parcursul istoric al României în ultimii o sută de ani. Cu această ocazie, participanţii la discuţie vor evoca legătura intimă dintre Centenarul Marii Uniri şi problematica valorilor morale, o legătură în care care se reflectă dimensiunea dublă a idealului Marii Uniri, nu doar politică, ci și profund morală. Totodată, dezbaterea va constitui şi o provocare de a reflecta asupra prezentului românesc, la 100 de ani de la Marea Unire. Întrebarea generică, sub care va sta întregul eveniment, este “Cât de mult am învăţat împreună în ultima sută de ani, unde suntem acum şi, mai ales, care sunt perspectivele morale ale societăţii româneşti”.

Intrarea este liberă.