Termenul de transmitere a titlului prelegerii, însoţit de un abstract de max. 500 de cuvinte şi un scurt CV a fost prelungit până la 1 octombrie 2018

CONFERINŢA NAŢIONALĂ

FAŢA VĂZUTĂ ŞI NEVĂZUTĂ A FILOSOFIEI ROMÂNEŞTI ÎN ULTIMA SUTĂ DE ANI

16 – 17 noiembrie 2018

FACULTATEA DE FILOSOFIE, UNIVERSITATEA DIN BUCUREŞTI

 

Apel la contribuţii

Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti organizează cu ocazia centenarului Marii Uniri de la 1918 Conferinţa naţională Faţa văzută şi nevăzută a filosofiei româneşti în ultima sută de ani.

Ne propunem ca acest eveniment să constituie prilejul unor reflecții deschise asupra tradiţiei filosofiei româneşti, plasată în contextul dominantelor tematice şi metodologice ale filosofiei europene. În același timp, dinamica istorică a acestei tradiţii este dată de continuităţi şi rupturi a căror întrepătrundere a determinat  constituirea unor sfere de continuitate epistemologică și culturală distincte. Vă invităm să privim deopotrivă faţa văzută şi faţa nevăzută a acestei construcţii spirituale, precum şi rolul actual al filosofiei româneşti în sfera publică. Scopul acestei conferinţe nu este acela de a reconstrui istoria filosofiei româneşti, ci de a pune într-o lumină nouă autori, opere sau polemici derulate de-a lungul unui secol de istorie.

 

Participare

Sunt invitați să participe profesori, specialiști și cercetători interesați din mediul academic şi de învăţământ, doctoranzi, masteranzi şi studenţi.

Titlul prelegerii, însoţit de un abstract de max. 500 de cuvinte şi un scurt CV (incluzând afilierea şi principalele contribuţii în domeniul de specialitate) vor fi trimise adresa de email office@filosofie.unibuc.ro, cu mențiunea Înscriere conferinţă − centenar filosofie românească”

Termen limită: 1 septembrie 2018  1 octombrie 2018

 

Comitetul de organizare

Preşedinte, Prof. Univ. Dr. Romulus Brâncoveanu

Prof. Univ. Dr. Mircea Dumitru

Prof. Univ. Dr. Constantin Stonescu

Prof. Univ. Dr. Viorel Vizureanu

Drd. Oana Şerban

Drd. Cristina Voinea

Drd. Andreea Popescu

 

Comitetul ştiinţific

Prof. Univ. Dr. Viorel Cernica

Prof. Univ. Dr. Savu Totu

Conf. Univ. Dr. Gheorghe Ştefanov

Conf. Univ. Dr. Dorina Pătrunsu

Conf. Univ. Dr. Emanuel Mihail Socaciu

Lect. Univ. Dr. Marin Bălan