Vineri, 16 martie 2018, de la ora 21.10, lectorul Constantin Vică este invitatul lui Cornel-Florin Moraru într-o nouă ediție a emisiunii Izvoare de filosofie la Radio România Cultural. Întâlnirea este prilejuită de apariția celui mai recent număr din Analele Universității din București, seria Filosofie (2/2017), număr care conține un dosar dedicat eticii tehnologiilor noi și emergente.

Dezbaterea va porni de la o serie de întrebări stârnite de articolele din acest număr. Până unde ar putea fi permis să mergem cu îmbunătățirea artificială a propriului organism prin bioameliorare și editare genetică? Ce mai rămâne din ideea de responsabilitate morală, atunci când avem algoritmi informatici care iau decizii pentru noi? Există o limite etice ale folosirii și dezvoltării Inteligenței Artificiale? Timp de o oră, realizatorul și invitatul emisiunii vor aduce în discuție articolele semnate, printre alții, de către Julian Savulescu (Universitatea din Oxford), Mihail-Valentin Cernea (Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași), Marcello Ienca (Universitatea Tehnică Federală din Zürich) sau Harald Stelzer (Universitatea din Graz).

Mai multe detalii despre această ediție a emisiunii pot fi găsite aici. Izvoare de filosofie se poate asculta pe frecvențele Radio România Cultural – 101.3  FM în București – și online.

Numărul 2/2017 (volumul 66) al revistei poate fi consultat în acces liber aici.