Consiliul ŞD de filosofie din Universitatea Bucureşti

Stimaţi membri ai ŞD de filosofie cu drept de vot şi cu drept de a fi aleşi (sub 65 de ani),
La începutul lunii octombrie 2016 vor avea loc alegerile pentru funcţia de director al ŞD de filosofie (2016-2021), de membru al Consiliului ŞD ca şii reprezentanţii ŞD în CSUD la nivel de universitate.

 • Numărul de membri ai Consiliului ŞD de filosofie este de 7 (3 membri dintre conducătorii de doctorat, 2 doctoranzi şi 2 persoane exterioare Consiliului ŞD)..
 • Lista conducătorilor de doctorat care au drept de vot şi drept de a fi aleşi este:
 1. Prof.dr. Mihaela Pop
 2. Prof. dr. Viorel Cernica
 3. Prof. dr. Wilhelm Dancă
 4. Acad. Mircea Dumitru
 5. Prof.dr. Constantin Stoenescu
 6. Lect. Dr. Cristinel Ciocan
 7. Lect. Dr. Bogdan Mincă
 8. Prof. dr. Romulus Brancoveanu
 9. Prof. dr. Adrian-Paul Iliescu

Cei 9 membri sunt rugaţi să nu lipsească în ziua alegerilor (4 oct.) şi să-şi depună candidaturie unde e cazul.

 • Comisia electorală va fi formată din:
 1. Prof.dr. Romulus Brâncoveanu – decan
 2. Prof. dr. Valentin Mureşan
 3. Drd. Toni Gibea
 • Candidaturile pentru funcţiile de membru al Consiliului ŞD, Director al ŞD şi membru al CSUD (1 conducător de doctorat şi un doctorand) se vor depune la secretariatul facultăţii în perioada 26-30 sept 2016, înter orele 10.00 şi 14.00.
 • Dosarul candidatului va conţine un CV şi o fişă de verificare a îndeplinirii standardelor minimale pentru abilitarea în domeniul „filosofie”. Candidaturie pot fi trimise şi prin email.
 • Data şi locul alegerilor: 4 octombrie 2016, oqra 12, Facultatea de filosfie, Sala doctorate.
 • Desfăşurarea alegerilor se va face după următorul desfăşurător:

In ceea ce priveste organizarea propriu-zisa a alegerilor, am stabilit impreuna in cadrul sedintei CSUD ca diversele scoli doctorale au libertate sa-si fixeze procedura interna. De aceea, recomandarile de mai jos nu exclud posibilitatea ca consiliile scolilor doctorale sa prefere variante alternative.

 • Buletinele de vot, diferite pentru functia de director al scolii doctorale, pentru calitatea de conducator de doctorat membru al consiliului scolii doctorale, pentru calitatea de student-doctorand membru al consiliului scolii doctorale si pentru calitatea de persoana exterioară membru al consiliului scolii doctorale, este bine sa urmeze modelul celor folosite la alegerile de la nivelul departamentelor.
 • Modul de exprimare a votului pe buletine este bine sa fie acelasi ca la alegerile de la nivelul departamentelor
 • Intr-o prima etapa se alege – cu majoritatea voturilor exprimate de catre conducatorii de doctorat titulari UB – directorul scolii doctorale, care ocupa automat si unul dintre locurile rezervate conducatorilor de doctorat in cadrul consiliului scolii doctorale
 • În a doua etapa, se aleg – cu majoritatea voturilor exprimate de catre conducatorii de doctorat titulari UB – ceilalti membri conducatori de doctorat in cadrul consiliului scolii doctorale (in cazurile in care, conform prevederilor art. 9 (1) din Regulamentul instituţional de organizare şi funcţionare a programelor de studii universitare de doctorat, consiliul scolii doctorale are 5 sau 7 membri)
 • In a treia etapa se aleg – cu majoritatea voturilor exprimate de catre conducatorii de doctorat titulari UB – studentii-doctoranzi membri ai consiliului scolii doctorale, respectand incompatibilitatile stabilite prin art. 9 (5) din Regulamentul instituţional de organizare şi funcţionare a programelor de studii universitare de doctorat, precum si persoanele exterioare membri ai consiliului scolii doctorale.
 • Comisia electorala completeaza si semneaza procesul-verbal al alegerilor
 • Rezultatul alegerilor este validat de Consiliul Facultatii (nu mai tarziu de 18 octombrie 2016) si comunicat la Biroul doctorat.

Recomand ca informatiile relevante privind procedura alegerilor sa fie afisate pe paginile proprii ale scolilor doctorale.

PS. Pentru alegerile la nivelul CSUD se pastreaza metodologia din 2012, adaptata doar in ceea ce priveste numarul studentilor-doctoranzi, data alegerilor si comisia electorala. Aceasta metodologie o veti primi electronic dupa confirmarile referitoare la comisia electorala, in cursul zilei de luni 26 septembrie.


docs– Metodologie pentru constituirea Consiliului Studiilor Universitare de Doctorat

– Notificare candidatura CSUD – student-doctorand

– Notificare candidatura CSUD – conducator de doctorat