Marți, 20 octombrie, de la ora 18.00, la Facultatea de Filosofie va avea loc o evocare a profesorului Mihail Radu Solcan (1953 – 2013) cu ocazia lansării volumului colectiv Filosofia științelor umane. In memoriam Mihail Radu Solcan.

Personalitatea și profilul intelectual al lui Radu Solcan sunt în continuare alături de noi. Volumul publicat în acest an la Editura Universității din București se dorește a fi nu numai un omagiu, ci o continuare critică a direcțiilor de cercetare inițiate de Radu Solcan în filosofia științelor umane și sociale, filosofia minții și a științelor cognitive și filosofie morală și politică. Cei 15 autori, foști profesori, colegi și studenți ai profesorului Solcan, au încercat să analizeze și să ducă mai departe moștenirea intelectuală a regretatului profesor și cercetător. Volumul este accesibil gratuit pe site-ul Facultății de Filosofie sau poate fi comandat de pe site-ul editurii.

La acest eveniment vor participa Mircea Flonta (editor al volumului, academician și profesor emerit al Facultății de Filosofie), Șarolta Solcan (profesor la Facultatea de Istorie), Mircea Dumitru (autor în volum, Rectorul Universității din București), Romulus Brâncoveanu (autor în volum, Decan al Facultății de Filosofie), Emanuel-Mihail Socaciu, Constantin Vică (editori ai volumului, cadre didactice la Facultatea de Filosofie), alți autori și colegi.

Sunt invitați să participe colegii, prietenii și foștii studenți ai profesorului Mihail Radu Solcan.

Evenimentul va avea loc marți, 20 octombrie, în amfiteatrul Mircea Florian, Facultatea de Filosofie, Splaiul Independenței 204, București, de la ora 18.00.