ELISABETH MONTFORT AFISMarti, 11 noiembrie 2014, incepand cu orele 12:00, Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti va gazdui conferinta dnei Elisabeth Montfort, La personne humaine est-elle un être de nature ou un être de culture? in cadrul ciclului de Conferinte CCIIF- Centrul de Cercetare a Istoriei Ideilor Filosofice. Conferinta va avea loc in sala doctorala a Facultatii de Filosofie U.B.
Doamna Elisabeth Montfort este o  juristă, filosoafă și politiciană franceză. Între 1999-2004 a fost deputat în Parlamentul European, în această postură făcând parte din Comisia de Industrie și Cercetare, din Comisia de Genetică Umană și din cea a Drepturilor Femeilor. Actualmente, Elisabet Montfort este vice-primar al orașului Riom (Franța) și președinte al „Alianței pentru un nou feminism european”. Este licențiată în drept, filosofie și istorie, absolvind studiile la Universitatea Pantheon-Assas (Paris II) și Paris Sorbonne.
A publicat, singură sau în colaborare cu alți autori, mai multe cărți pe teme de bioetică, politică și filosofie, dintre care amintim: La bioéthique entre confusion et responsabilité (2001); Dieu a-t- il sa place en Europe? (2003); L’e-administration. La réforme de l’Etat (2005); Le sens de l’homme (2005); Le genre démasqué. Homme ou Femme ? Le choix impossible (2011); Le genre en questions (2012); De la théorie du genre au mariage de même sexe : l’effet domino (2013).
Desfășoară o activitate intensă de promovare în societatea actuală a valorilor fondatoare ale civilizației iudeo-creștine. Participă la conferințe, colocvii și alte „laboratoare de idei” alături de cadre universitare și persoane cu responsabilități politice și economice. În 2013 a fost unul din purtătorii de cuvânt ai mișcării La Manif Pour Tous din Franța. Este una din vocile din Occident care reacționează la nivel intelectual și politic împotriva răspândirii teoriilor gender în Europa și a lobby-urilor care le susțin.