10304499_634821076613106_8505676690557426453_nMircea Flonta, profesor la Facultatea de Filosofie și membru corespondent al Academiei Romane, va participa pe 3 iulie la dezbaterea cu tema: RELIGIA ÎN MANUALELE ȘCOLARE. Teologia, etica și istoria religiilor în dialog.

Asociația pentru Promovarea Culturii și Responsabilizare Civică împreună cu Universitatea din București și Institutul de Istorie a Religiilor, Academia Română vă invită să participați la dezbaterea cu tema:

RELIGIA ÎN MANUALELE ȘCOLARE. Teologia, etica și istoria religiilor în dialog

Protagoniștii dezbaterii sunt:

MIRCEA FLONTA,
Profesor Facultatea de Filosofie, Universitatea din București, membru corespondent al Academiei Romane

NICOLAE ACHIMESCU
Profesor Facultatea de Teologie Ortodoxă, Universitatea din București

EUGEN CIURTIN
Institutul de Istorie a Religiilor, Academia Română

Moderator: Gabriel H. Decuble

Predarea religiei în școli face obiectul multor dezbateri și dispute în societatea româneasca în ultima perioada. De cele mai multe ori însă opiniile exprimate în spațiul public nu vin din partea unor persoane avizate sau sunt chiar răuvoitoare. De aceea ne dorim să organizăm o dezbatere în care punctele de vedere avizate și argumentele sa primeze în fata pasiunilor și a parti-pris-urilor. Dorim să abordăm întrebări precum: În ce fel contribuie religia la educația tinerelor generații? Este utilă o perspectivă pluralistă asupra religiei? Poate fi completată educația religioasă a tinerilor cu educația etică? etc.

Dezbaterea va avea loc joi, 3 iulie 2014, începând cu orele 18.00, în Amfiteatrul Hasdeu, et. II, Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea din București, str. Edgar Quinet, nr. 5-7.