Săptămâna aceasta, Eugen Tarța și Mircea Leabu propun tema Activări corticale şi interpretări filosofice în etică. Întâlnirea va avea loc joi, începând cu ora 18, în cadrul Dezbaterilor de joi seara ale CCEA. Mai multe detalii.

Imagistica medicala prin metodele dezvoltate in ultimul timp in cazul acesta fMRI, poate consolida sau chiar infirma unele concluzii obtinute in urma studiilor sociologice, prin interpretarea activarilor corticale obtinute in urma crearii unor algoritmi de stimulare specifici.

Fara a se dori o pledoarie filosofica, lucrarea de fata urmareste datele actuale care pot veni in sprijinul elaborarii unui algoritm de investigatie imagistica cu ajutorul fMRI in vederea evaluarii unor subiecti alesi dupa standarde clare astfel incat raspunsurile acestora sa poata fi cuantificate comportamental.

Procedurile de evaluare vor fi realizate conform unor algoritmi “event related” iar datele de la care se pleaca, se refera la cunostintele actuale despre implicarea lobului frontal si a sistemului limbic in elaborarea unor comportamente specifice si mai ales la studiile de etica realizate pana in acest moment in urma carora sau emis concluzii acceptate mai mult sau mai putin de diferite echipe de cercetare.

Ce aduce nou fMRI-ul este corelarea acestor studii cu activarile corticale obtinute in urma stimularilor, prin algoritmii “event related” astfel incat concluziile obtinute sa contina cat mai putine variabile.

– See more at: http://www.ccea.ro/activari-corticale-versus-interpretari-filosofice-in-etica/#sthash.Pex8QkhM.dpuf