Miercuri 16 octombrie ora 18, seminarul CELFIS îl va avea ca invitat pe dr. Iordan Avramov (Academia de stiinte, Sofia), care va susţine conferinta ‘Henry Oldenburg and Scientific Communication at the Early Royal Society of London’.

Ca de fiecare dată, seminarul se va desfăşura în amfiteatrul Titu Maiorescu al Facultăţii de Filosofie.

Henry Oldenburg a fost primul „secretar permanent” al Royal Society si intemeietorul primei reviste stiintifice (Philosophical transactions of the Royal Society, aparuta in 1665). Dr. Iordan Avramov este unul dintre cei mai cunoscuti istorici ai Early Royal Society, specializat in corespondenta lui Henry Oldenburg. Iordan Avramov lucreaza intr-un proiect mai mare de editare a unei noi editii, moderne, a vastei corespondente stiintifice organizate de Henry Oldeburg. (proiectul este Cultures of Knowledge si are o pagina de web foarte bine organizata)

Seminarul CELFIS este seminarul de cercetare al centrului de cercetari in Logica, Istoria si Filosofia Stiintei de la Facultatea de Filosofie. Este o intalnire saptamanala cu caracter inter-disciplinar, reunind cercetatori si studenti din tara si strainatate interesati de istoria si filosofia stiintei (intelese in sens larg). Se desfasoara in fiecare miercuri, de la ora 18, in Amfiteatrul Titu Maiorescu, Facultatea de Filosofie, Splaiul Independentei 204.