Domnul profesor Valentin Muresan, director al Centrului de cercetare in etica aplicata (www.ccea.ro), a fost numit Distinguished Research Fellow al prestigiosului centru de cercetare Uehiro Centre for Practical Ethics, Universitatea din Oxford. Detalii despre numire: http://www.practicalethics.ox.ac.uk/staff/staff/distinguished_research_fellows/valentin_muresan

Julian Săvulescu, directorul Uehiro Centre for Practical Ethics, a declarat următoarele:
Centrul Uehiro de Etică Practică din Universitatea Oxford recunoaște figurile  eminente din domeniul eticii practice conferindu-le titlul de Distinguished Research Fellow. Sperăm ca pe această cale nu doar să onorăm realizăriile lor ci și să pregătim calea pentru colaborări viitoare. Am avut șansa să-i numărăm printre posesorii acestui titlu pe  Derek Parfit, James Griffin, Walter Sinnott Armstrong și mulți alții. 
 
Centrul Uehiro a avut o relație constantă  cu profesorul Valentin Mureșan, iar profesorul Roger Crisp a lucrat cu domnia sa mai mulți ani în proiectul UE Tempus. 
 
Acesta din urmă îl descrie pe profesorul Mureșan ca pe un apărător de marcă al filosofiei analitice, ale cărui interese acoperă etica teoretică și etica practică deopotrivă. Într-adevăr, îl considerăm pe profesorul Valentin Mureșan un lider al tradiției analitice în Europa de est  și unul dintre cei câțiva lideri din Europa continentală.
 
Am fost încântat să petrec câteva zile în România, în luna mai, cu profesorul Mureșan și colegii săi. Am discutat multe planuri de viitor, pe care abia aștept să le împlinim. Profesorul Valentin Mureșan construiește în România o echipă tânără și dedicată de cercetători a cărei entuziasm este un omagiu adus determinării şi viziunii sale cu privire la dezvoltarea filosofiei analitice în România.
 
Aștept cu nerăbdare să continui dezvoltarea relației dintre Centrul Uehiro de Etică Practică din Oxford și Centrul de Cercetare în Etică Aplicată, condus de profesorul Mureșan.
sursa: http://topub.unibuc.ro/prof-dr-valentin-muresan-a-fost-numit-distinguished-research-fellow-al-uehiro-centre-for-practical-ethics-de-la-universitatea-din-oxford/