Comunicat de presă

FILOSOFIA TE INVITĂ ÎN PORTAL:
dincolo de limitele gândirii

Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti, vă invită în perioada 4-5 aprilie 2013 la a XIII-a ediție a Târgului Educaţiei, desfășurat în Palatul Facultății de Drept. Târgul Educației este un eveniment de tradiţie din istoria cultural-academică a Universităţii din Bucureşti la care sunt aşteptaţi peste 20.000 de vizitatori din toată ţara în cele două zile, în intervalul 10 – 18.

Standul Facultății de Filosofie va fi un adevărat Portal – dincolo de limitele gândirii, concept-cheie în jurul căruia este construită prezentare ofertei educaționale. Elevii și potențialii studenți sunt așteptați într-o atmosferă ludică, în care completarea unui quiz îi va conduce într-o călătorie în timp. Întâlnirea acestora cu actualii studenți și dialogul cu viitorii profesori reprezintă o inițiere pentru următorii trei ani de experiență. În acest an, Facultatea de Filosofie scoate la concurs 130 locuri subvenţionate de la buget şi 50 de locuri cu taxă care vor fi ocupate în ordinea mediilor – în funcţie de nota obţinută la examenul de bacalaureat, admiterea realizându-se în iulie 2013. Facultatea de Filosofie oferă patru module de formare şi specializare: Filosofie Teoretică, Istoria Filosofiei și Filosofia Culturii, Filosofie Politică şi Morală, Studii Europene şi Relaţii Internaţionale. Studenţii pot opta pentru unul dintre aceste module după parcurgerea celui de-al doilea an de studii.

Studenții organizatori ai standului vor prezenta filosofia ca mod de viață în contemporaneitatea digital-inovativă, cu sprijinul partenerilor de la Modulab. Opțiunea filosofilor pentru a pune la dispoziția viitorilor studenți experiența noilor medii de comunicare, într-o dimensiune high-tech, este posibilă prin utilizarea platformei transmedia de cercetare și dezvoltare a noilor tehnologii de exprimare în cadrul artei și industriilor creative – Modulab. În acest sens, parteneriatul dintre Facultatea de Filosofie și Modulab va genera „un laborator de medii noi”, prin jocuri, creativitate și dinamică. Filosofii de mâine vor putea să miște direct cu puterea minții elemente fizice și digitale, să interacționeze cu Holopix sau să testeze noile imprimante 3D.

Facultatea de Filosofie și Modulab vă invită dincolo de limitele gândirii, cu forța cunoașterii, la Târgul Educației al Universității din București.

Persoană de contact: Oana Camelia Şerban, Facultatea de Filosofie, Universitatea din Bucureşti
Telefon: 0722.140.902, email: serbanoanacamelia.gmail.com