Luni, 27 februarie 2012, Instituto Cervantes București și Institutul Cultural Român organizează conferința cu titlul „Etică și democrație în Europa secolului XXI”, susținută de reputata eseistă și specialistă în bioetică Victoria Camps și de lector dr. Cristian Iftode.

În cadrul evenimentului, vor fi dezbătute teme precum trecutul și prezentul valorilor morale ale democrației, corupția politică, educația civică, partidismul și interesul comun, viitorul statului bunăstării.

Victoria Camps este profesoară de Filosofie la Universidad Autònoma de Barcelona, unde, în intervalul 1990 și 1993, a ocupat funcția de vicerector. În prezent este președintele Fundației Víctor Grífols i Lucas (Barcelona) și vicepreședinte al Consiliului Audiovizualului din Catalunia.

Dr. Cristian Iftode este lector la Catedra de istoria filosofiei şi filosofia culturii, Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti. A publicat volumele Metafora şi discursul metafizic (Editura Antet, 2002) și Filosofia ca mod de viaţă: Sursele autenticităţii (Editura Paralela 45, 2010).

Conferința „Etică și democrație în Europa secolului XXI” se va desfășura începând cu ora 18.30, la sediul Institutului Cultural Român (Aleea Alexandru, nr. 38).

Intrarea este liberă și se asigură traducere simultană. Pentru mai multe detalii accesați pagina evenimentului.