Bucuresti, 09.11.2010. Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti organizeaza sâmbata, 13 noiembrie si duminica, 14 noiembrie, Zilele Filosofiei, eveniment ce marcheaza aniversarea a 150 de ani de la înfiintarea facultatii si Ziua Internationala a Filosofiei.
La aceasta dubla sarbatoare, care va avea loc în libraria Carturesti (Verona), îi invitam sa participe pe toti cei care cred în dialog si în libertatea de a pune întrebari. Vor fi alaturi de noi membrii facultatii, studenti si profesori, prieteni ai acesteia, reprezentanti ai presei si societatii civile.
Ziua de sâmbata, 13 noiembrie, este dedicata unei lansari de carte si unei dezbateri. Începând cu ora 16.00, va propunem o discutie pe marginea volumului Filosofia ca mod de viata, semnat de asist. dr. Cristian Iftode si aparut la Editura Paralela 45, Bucuresti, 2010. Urmeaza, la ora 18.00, o dezbatere asupra rolului filosofului, al absolventului de filosofie, în societatea zilelor noastre: Filosoful, tinichigiul si societatea.
Duminica, 14 noiembrie, la ora 16.00, evenimentul va continua cu lansarea volumului Cuvinte, teorii si lucruri  Quine în perspectiva, aparut anul acesta la editura Pelican. Volumul este rodul colaborarii dintre profesori de la Facultatea de Filosofie, Universitatea Bucuresti, si de la prestigioase universitati din Australia si S.U.A. Începând cu ora 18.00, propunem o discutie asupra starii dezbaterii publice din România: Filosofie si dezbatere publica.
Nu în ultimul rând, în parteneriat cu Libraria Carturesti, Facultatea de Filosofie lanseaza programul Un filosof va recomanda o carte. În cele doua zile ale evenimentului, în intervalul 14.00-16.00, profesori ai Facultatii de Filosofie vor sta la dispozitia cititorilor de filosofie care vor pasi pragul librariei Carturesti, cu informatii si îndrumari.

Facultatea de Filosofie a organizat anul acesta mai multe evenimente, cel mai recent fiind a treia editie a Bucharest Conference in Applied Ethics. Facultatea de Filosofie este facultate fondatoare a Universitatii din Bucuresti, iar în prezent ofera celor peste 800 de studenti programe de studii de licenta, masterale, doctorale si postdoctorale.
Persoana de contact: Andrei Gaitanaru, PR Manager, Agentia de Comunicare Bortun.Olteanu, m: 0731.110.744; e: andrei@bortunolteanu.ro